Zavření prodejny v Kuřimi

Trvalo to jenom 6 měsíců, za tu dobu jsme něčeho dosáhnuli, bohužel i dost ztratili a přišli ještě o více. Tu hlavní je důvěra a chuť dále pokračovat v Kuřimi. Jeden z hlavních důvodů je celá řada šířených lží a dezinformací, které neřešila Policie, natož pronajímatel RK Nemors se sídlem v Brně, ač slibovala, jak co vše udělá, reálně na vše pěkně z vysoka a neseriozně podporovala celou dobu nekalé obchodní praktiky konkurenčního Vietnamského obchodníka, který nejenom že nesměl dělal naschvály dle smlouvy v prodeji stejného, nebo podobného sortimentu, ale také distribuci letáků poškozujících naši společnost, včetně nechutných homofobních urážek směřujících proti nejenom jednateli společnosti.

I když majitel objektu nařídil realitní kanceláři, aby vše dala do pořádku, učinila přesně to stejné, jako vždy, když si někdo stěžoval na praktiky tohoto obchodníka. Vše hodila na daného s tím, že je vše v naprostém pořádku a nebo sliby, že se na to podívají a prošetří, reálně se však nikdy nic takového nestalo. Tím posledním co nás odhodlalo odejít z Kuřimi bylo to, kdy došlo k dalšímu vloupání do prodejny a větší škodě na zboží, včetně jeho krádeže, kterou opět nehodlá řešit Policie, protože objekt není řádně zajištěný a nikdo s tím nic nechce udělat.

Jaká je celková výše škody? Na ukradeném zboží za cca 5 tisíc korun. Bohužel tak, ale jde i hodnotit výši škody za nekalé obchodní praktiky pana podnikatele Bui Xuan Thanh s bydlištěm v Blansku, která dosahuje až 300 tisíc korun! Tuto výši škody, nám však nikdo neuhradí díky tomu, jak se chová sám podnikatel, který přetěžoval v posledních dnech cíleně podlahu prodejny natolik zbožím, které jsme měli i my, že praskali stěny v prodejně. Díky tomu se stává postupně obchodní prostor nepoužitelným a bude nutná oprava i nosných stěn. Výše škody majiteli nemovitosti tak bude mnohem větší, než jenom nám. Ale také i samotná realitní kancelář, která má více, než divné chování na trhu realit.

Co to bude znamenat pro Kuřim?

Kromě ztráty jednoho z obchodů, kde si mohli koupit České výrobky, řadu výrobků Dr. House, kterou jsme jako jedni z moc mála v prodávali v celém kraji. Jako další přidaná hodnota byla uloženka od března, která byla v Kuřimi, jako jediná, díky vládním opatřením a možnostem otevření obchodů. Další výdejní místa mezi tím skončila na trvalo. Bude to tak znamenat nemalé problémy pro řadu zákazníků Mall.cz, czc.cz a nejenom těchto.

Kam půjdeme?

Odcházíme z Kuřimi do nedalekého Brna, kde jsme doma, i když zde nemáme sídlo firmy. Je o naše služby zde mnohem větší zájem a i seriozní jednání ze strany řady obyvatel, které chybělo dost obyvatelům Kuřimi, kteří si objednali zboží na popud konkurenčního podnikatele, ale už ho nikdy neodebrali. Mrzí nás, kam toto jednání až zašlo a musíme se odhodlat.